ISO 9001:2015

Quality Management System (QMS) – Kalite Yönetim Sistemi (KYS)

Niçin ISO 9001 ?

ISO 9001’in dünya pazarında sistem kontrolü için çeşitli standartları aşması neredeyse 20 yıl sürdü. Pazarlama açısından en iyi bilinen standart ve aynı zamanda en çok kullanılan standart haline gelmiştir. Dünya çapında 1.000.000’dan fazla sertifika verilmiştir. Bu başarının arkasında ne var? Muhtemelen belirli bir basitlik ve evrensellik: aynı zamanda orta ve küçük firmalar için erişilebilirliği ve kesinlikle ürün ve hizmetler alanındaki çeşitli iş alanları için uygulanabilirliği.

Deneyim ve gelişiminiz

Çalışanlarınızın kontrol sistemine yaklaşımı

Denetimin tamamlanmasından sonra birkaç çalışanınızdan denetçinin çalışmalarına katkısını nasıl gördükleri ve ayrıca yetkinliği, yaklaşımı ve soruların ne kadar kolay anlaşılabileceği konusunda fikirlerini isteyin. Firmanızdaki sistem kontrolünün resmi olmamasını istiyorsanız, çalışanlar onu faydalı olarak kabul etmeli ve desteklemelidir. Denetçilerimiz, ilgiyi teşvik etmek için yaklaşımlarını denerler.

Kayıtlarımızın dağıtılması

ISO 9001, faaliyetlerinizin sonuçları için çeşitli kayıtların tutulmasını gerektirir. En iyi yaklaşımın mümkün olduğunca fazla kayıt yapmak olduğunu düşünüyoruz, çünkü kontrolde karar verme için kesinlikle gerekli – daha iyi, ama sadece kayıtların çalışanlara haksız yere yük getirmediği varsayımı üzerine. Kayıtların otomatik olarak yapılması gerektiği ilkesinden başlayın ve yazılım size bu konuda yardımcı olmadıkça, kesinlikle mevcut formları ve mevcut uygulamaları kullanmaya çalışın.

Denetim planı

İlk belgelendirme denetiminin Denetim planı, standartların ve süreçlerin tüm gereksinimlerini karşılamak için oluşturulmuştur. Deneyimli denetçi, deneyiminde üretim kalitesi üzerinde en büyük etkiye sahip olabilecek süreçleri görmek ister. Bununla birlikte, aşağıdaki denetimler (gözetleme) odak noktası ve ihtiyaçları alanını kapsayacak şekilde müşteri ile işbirliği içinde daha fazla ayarlanabilir ve planlanabilir. Denetimin amacı resmi eksiklikler bulmak değil, müşteriye iyileştirme sürecinde yardımcı olmaktır.

Standardın seçilen unsurlarına yaklaşımımız

5.3. Kalite Politikası

This is a part of the firm’s strategic vision. Leading the defined policies of quality declares its future trend and view on the needs of clients and their solutions. During the audit we evaluate the policy of quality on the one hand of whether it is consistent to the general strategy of the firm, and whether it isn’t formed perfunctorily or incomprehensibly. On the other hand we judge its objectivity for the firm’s possibilities.

7.2.2 Ürünle ilgili gerekliliklerin gözden geçirilmesi

From experience we know that the client’s most frequent complaint, misunderstanding or disappointment arises from an insufficient ascertainment of his requirements. The solution is a clear and understandable declaration of the parameters of your products, the conditions of their use or existence in the offer (catalogue, internet, package). The solution is a detailed assessment of the client’s needs and his purpose for needing your product or service. During the audit we concentrate on progress and also the experience of the employees for the review of the requirements.

7.5.3 Tanımlama ve İzlenebilirlik

It isn’t necessary to identify individual parts or products if it is proved that the method of their technological cultivation guarantees their irreplacability. Despite this we require the introduction of a certain method of identification or record-keeping because during a dispute, claim or simple analysis we need to know which particular product we are talking about.

8.2.3 Süreçlerin ölçülmesi ve izlenmesi

Possibly this is the least popular element. Bear in mind, however, that with its good and informal application we can achieve savings when you will not have to perform several individual measurements.

ISO 9001 ve pazarlama

On the contrary, he marketing must create the requirements for quality management system. It is important how the quality is feeling by the customer. There are many fields where the supplier is sufficient compliance with product standards, but it is necessary to bear in mind that the customer perceives the quality not only as useful characteristics of the product, but also assesses the quality of related services and communication. In many fields of standardized requirements for quality standards do not exist or is insufficient to respond to modern trends.

Therefore, a key factor is in-house marketing information system that allows management to take the correct strategic decisions on innovation and production processes, for example, only changes to improve quality. Audits focus on processes of marketing, evaluation of their effectiveness and efficiency, integration with quality management system and in particular the care of the customer. In the case of small businesses do not have to create specialized marketing processes, it is sufficient to introduce the company a way of thinking, focusing on the customer and improve internal communication. Good quality management system is one that can adapt flexibly to the requirements of marketing.

Sertifikasyonu geçtikten sonra ne olacak?

Sertifikasyondan ne alacaksınız? Sertifika almak için müşterinin birincil amacı bir kenara bırakarak ve standartlara uygunluğu değerlendirme yükümlülüğümüz. Denetimin çok sayıda meşgul çalışanın ve yöneticinin hatırı sayılır bir zaman aldığını biliyoruz. Bu nedenle, müşteriye denetim sırasında zaman kaybını katma değer ile telafi etmeye çalışıyoruz. Denetçilerimiz önemli şeylere ve iyileştirme fırsatları bulmaya odaklanır. Bu açıdan, denetçilerimizi özellikle becerileri, iletişim becerileri ve analitik düşünceleri konusunda aday gösteriyoruz.

Diğer kuralların içeriği

Firmada yerleşik uygulamaya saygı duyuyoruz; yönetim belgelerinin kapsamı iç ihtiyaçlara uygun olmalıdır. Bununla birlikte, deneyime dayanarak, çok çeşitli belgelerin çok ayrıntılı olması, tüm yelpazeyi tanımak için yeterli personelin bulunmamasına yol açmaktadır. Mevcut esnek piyasa gereksinimlerinde, şirket yönetimi dokümantasyonda sürekli değişiklikler yapamayacaktır. Kalifiye ve deneyimli personeliniz varsa, faaliyetlerinin kapsamlı açıklamalarını oluşturmazsınız. Etkili yol, pratik eğitim, yazılım ve otomatik çözümlerdir.

Hazırlanıyor…



Bir cevap yazın

WhatsApp chat