ISO 22000:2018

ISO 22000 Yapısından Bazıları

ISO 22000

Sistem yönetimini ve kritik kontrol noktalarını birleştiren çok yönlülüğü ve karmaşıklığı nedeniyle. Basitçe söylemek gerekirse, bu standardın içerdiği her şey, kalite yönetimi ve gıda güvenliğinin kontrolü alanında çalışır. Bu standart, çok yönlülükleri, iyi üretim uygulamaları için ayrıntılı olarak ele alınmaz, ancak özellikle üretimin teknolojik süreçleri, üretim, nakliye ve depolama ve kontrol sistemlerindeki hijyen gereksinimleri ile ilgili en iyi metodolojiyi ifade eder.

HACCP

Standart, HACCP’nin (WHO, Codex Alimentarius) uzun süreli kullanımı gereksinimlerini içerir. Üretimden satışa ve nihai tüketiciye, yani üretim, işleme, depolama, elleçleme, nakliye ve perakende dağıtımına kadar tüm süreçlerde gıda güvenliği ve gıda sağlamak için bir önleyici tedbirler sistemidir (kritik kontrol noktaları). Odak noktası, nihai ürünlerin kontrolünden ziyade biyolojik, kimyasal ve fiziksel risklerin önlenmesidir.

Yönetim Sistemi

Kalite yönetim prosedürleriyle tutarlı kalite kontrol prosedürleri oluşturulduğundan, tüm bu standartlar son yıllarda zorunlu hale gelmiştir. Üreticinin yeni gıdaların geliştirilmesinde, teknolojinin ürünün kalitesi için iç gereksinimlerin uygulanmasına, ürün güvenliğini sağlamak için gerekliliklerle entegre olma olasılığı vardır.

Sistemin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi

Amaç mevcut durumu ve güvenlik politikasını kilitlememek, sistemin teknolojik ve sosyal gelişmelerle birlikte gelişmesini ve gelişmesini istiyoruz, bu sürecin insan ve finansal faktöre ek olarak şirket olarak yönetim şirketinin otomatik bir parçası olması.

Tecrübe ve Gelişim

Çalışanlarınızın kontrol sistemine yaklaşımı

Denetimin sona ermesinden sonra, çalışanlarınızdan görüşlerini isteyin, Denetçilerin çalışmasının faydalarını ve uzmanlığını, soru ve sorguların netliğini ve yaklaşımını görün

4.2. Kayıtların Dağıtımı.

Dış belgelerin yönetimi. Gıda alanında çok sayıda uluslararası ve yerel düzenleyici belge bulunmaktadır. Satın alma, yönetim ve güncelleme için güvenilir bir sistem ve bunun yanı sıra sorumlu kişiler için başvurularına uygun ve erken erişim sağlanması gerekmektedir. Standart, kayıt yapmak için mevzuat gereksiniminin ötesindedir. Basit bir otomatik satın alma sisteminin birçoklarına yardımcı olacağını bilin, en az yük olacak yeni teknolojileri kullanmak en iyisidir ve personel hızlıdır ve aynı zamanda ikincil ve daha yüksek yönetim analizine izin verir.

7.9. Tanımlama ve izlenebilirlik

Özellikle gıdaların üretimi, satışı ve taşınması alanında bu unsur son derece önemlidir. Gübre üreticileri üzerine kurulan ürünlerin üreticilerinden “gıda zinciri” bağlamında iletişim mantığına dayanmaktadır. Birincil işlemciler, taşıyıcılar, depolar, distribütörler, ikincil işlemciler aracılığıyla üreticilerin coğrafi konumlarına, hasat ekipmanı üreticilerine, ambalaj malzemesi üreticisine, gıda ürünlerinin nihai tüketicisine.

8. FSMS’nin geçerli kılınması, doğrulanması ve geliştirilmesi

Gıda güvenliği yönetiminin tüm önlemlerin birlikte ya da hangi kombinasyonda bu sistemin amaçlandığı riski en aza indirip ortadan kaldırabilecekleri stratejik olarak gözden geçirilse bile, tüm sistemlerin en karmaşık unsuru.

Standardın seçilen unsurlarına yaklaşımımız

7.4. Tehlike analizi ve tanımlanması

Sistemin önemli bir bileşeni. Kuruluşunuzda gıda güvenliği için oluşabilecek riski göz önünde bulundurarak, en gelişmiş bilgilere, ürünün özelliklerine, yerel ve uluslararası tavsiyelere dayanarak. Bu deneyim, epidemiyolojik ve coğrafi özgüllüğü içerebilir. En iyisi, mevcut bilgilerin analizi ve mümkün olduğunca çok kaynak kullanılması için mümkün olduğunca çok şey elde etmektir. Gıda güvenliğinin tehlikeye girebileceği ve risklerin ortaya çıkabileceği tüm seviyeler (ham maddelerin ortaya çıkmasından işleme, üretimden dağıtıma kadar) dikkate alınmalıdır. Mekanik mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel (örneğin radyasyon) riskini göz önünde bulundurun. Özellikle mikrobiyolojik tehlikeler için bakteriyel kontaminasyon (Salmonella, Campylobaktria, vb.), Parazitik (özellikle et) ve viral veya prion (Creutzfeld-Jacob hastalığı) bilinmektedir.

5.6. İletişim

İletişim alanında dikkatini sadece çalışanlarına değil, tüm dış işbirlikçilerine ve düzenleyici otoritelere, tedarikçilere ve özellikle müşterilerinize gıda güvenliği üzerine odaklayın. Müşterileriniz ürününüzü ne kadar çok tanırsa, elde edilen güven de o kadar artar.

FSMS ve pazarlama?

Gıda güvenliği yönetim sistemi gereksinimi hepimizin genel çıkarınadır. Özellikle son müşterilerin ihtiyaçları, aynı zamanda gıda zincirindeki diğer işlemcilerin ihtiyaçları ve yerel düzenlemelerin gereklilikleri vardır. İnsanlar gıda güvenliğine çok duyarlıdır. Güvende başarısız olan bir tedarikçi veya üretici, onu tekrar kazanmak zor.

ISO 9001 ve ISO 22000

ISO 22000’in yazarları KYS’de olduğu gibi temel prensipleri ve iyi entegrasyonu seçtiler. Bu, yönetim sistemini FSMS’ye yükseltmek veya büyütmek için zaten KYS uygulanmış şirketler için avantaj olarak, ortak unsurlar vardır (dokümantasyon yönetimi, iç denetimler, süreçlerin değerlendirilmesi, iletişim). Bu FSMS uygulaması için büyük yardımcıdır. Entegre teklifler hazırlarken dikkate aldığımız bu durum. Maliyet tasarrufu seçeneği.

Hazırlanıyor…



Bir cevap yazın

WhatsApp chat